Birocratia europeana, utila, dar, uneori, „neprietenoasa”

Pensiunea a fost construita pe un teren pe care îl detinea în localitate, iar pentru realizarea lucrarilor a obtinut fonduri europene. „Aici era înainte o livada lasata în paragina. Finantarea am obtinut-o în anul 2012, iar lucrarile le-am început anul urmator. Pentru a construi aceasta casa am folosit si bârne vechi, de la suri, iar tiglele sunt, la fel, refolosite. De altfel, având în vedere ca tiglele nu erau noi, acestea nu au fost acceptate ca si cheltuiala eligibila. Emotii am avut si cu o bârna de stejar de deasupra usii de la intrarea în sala mare, pentru ca, initial, în proiect era prevazuta o grinda de beton, iar pentru a nu pierde finantarea a trebuit sa fac zeci de drumuri pe la Brasov si Alba Iulia”, a explicat Stanciu.

El a mai spus ca cei care au lucrat nu au facut-o tocmai bine, iar la un moment dat au început sa crape geamurile. „A trebuit sa schimb podeaua în unele camere sau sa înlocuiesc instalatiile sanitare. Nu mai spun ca mesterii nu au respectat termenul de finalizare prevazut în contract si, pentru a nu pierde finantarea, am facut eu multe din lucrari. De altfel, nici acum nu este totul gata. Va trebui sa schimb geamurile si am în vedere extinderea pensiunii”, a precizat Stanciu.